Směsice zpravodajstí a publicistiky :-)

Náměstek hejtmana: jsem rád, že se tu setkání koná

18. 7. 2008 17:23
Rubrika: Activ8 | Štítky: ActIv8 a WYD 08 , akce:activ8

Velehrad - Setkání mládeže Activ8 na Velehradě navštívil jako zástupce Zlínského kraje statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Vojtěch Jurčík. Účastníkům setkání tlumočil pozdrav hejtmana. Při té příležitosti jsme mu položili pár otázek.

 

 

Rozhodl jste se na setkání přijet jako zástupce Zlínského kraje z vlastní vůle, anebo to byla povinnost?

Zvolil jsem si to dobrovolně, nicméně je třeba říci, že oficiálně byl pozván hejtman Zlínského kraje, ale protože je mimo, tak požádal mě, jako svého statutárního náměstka, abych sem zajel. Rozhodnutí to ale bylo přesto dobrovolné.

 
S jakým očekáváním jste na Velehrad přijel?

No, já nevím, jestli s očekáváním. Spíš jsem přijel proto, že jsem rád, že se takové setkání tady koná. Myslím si, že tam, když se lidé scházejí, baví se a prožívají nějaké duchovno, tak je to moc dobrá záležitost.

 
Jak na vás velehradské prostředí s těmi mladými lidmi, kteří tu jsou, působí?

Je to moc krásné, i když to zase není zase až tak úplně výjimečné, protože se tady podobná setkání konají. Letos už tu probíhal devátý ročník Setkání lidí dobré vůle, na kterém byla také spousta mladých lidí. A na jaře se tu konalo setkání vysokoškolské mládeže – Studentský Velehrad. Ale jsem moc rád, že tu podobná setkání jsou.

 

 

 

Vnímáte nějaký rozdíl mezi mladými lidmy tady a těmi, které běžně potkáváte?

Myslím si, že ten rozdíl je jednoznačně rozpoznatelný. Kdybych pominul všechno ostatní, tak jen to, že když sem přijedu v neděli večer, či v pondělí ráno, tak tady najdu vzorně uklizeno a nikdo nepozná, že se tu něco takového konalo. To je nejviditelnější rozdíl.

 
Máte pro mladé lidi, kteří se setkání účastní, nějaký vzkaz?

Já velmi nerad někomu radím, mentoruji, nebo něco podobného. Nicméně pokud mohu něco říci, tak řeknu jediné. Přátelé, pokračujte tady v tomto, bavte se a prožívejte svůj život tak, jak si ho představujete.

 
V čem vidíte smysl podobných setkání?

Už jsem to možná trochu naťukl – je vždycky dobré, když se lidé s podobnými názory a s podobným přesvědčením scházejí. A je obrovská deviza do budoucna, že jsou schopni komunikovat, mluvit spolu a bavit se.

 
Jaký je váš osobní vztah k církvi a k víře?

Jsem katolického vyznání. Je to poměrně niterná otázka a je těžké na ni ve zkratce odpovědět. Ale ano, jsem praktikujícím křesťanem a těžko k tomu teď něco dodám – jsem hříšníkem, jako kdokoliv jiný.

 

 

 

 

Zobrazeno 1384×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio