Směsice zpravodajstí a publicistiky :-)

Na Activ8 vystoupily první kapely - report

18. 7. 2008 9:36
Rubrika: Activ8 | Štítky: ActIv8 a WYD 08

Na Activ8 vystoupily první kapely - report

 Deštivým čtvrtečním podvečerem a večerem provázela na Velehradě čtyři hudební uskupení. Hned v pět hodin odpoledne se představila Eliška Bielková. Tato sestra kapucínka je na slovenské gospelové scéně celkem nováčkem a nedávno vydala svůj debut – desku Abrahám. Na Activ8 vystoupila s doprovodem dalších šesti spoluhráčů, na pódiu se mísily řeholní hábity s klasickým oblečením. Formace hrála ve složení dvě akustické kytary, baskytara, klávesy a džembe. Posluchačům nabídla melodický worship, podaný s lehkostí a s příjemnými ženskými vokály. Publikum se bavilo a ani začínající déšť je příliš nerozházel.

Po krátké přestávce, vyplněné projekcemi, nastoupila kapela Run(a)way. Tato kapela z Milovic funguje zhruba tři roky a přes nízký věk svých členů působila sebejistým a zkušeným dojmem. Komentář zpěvačky mezi písněmi měl i silný evangelizační náboj. Velkou část jejich produkce ale bohužel provázely problémy se zvukem a na klidu jim zřejmě nepřidala ani ztracená kytara, která se našla až během koncertu. Kytarista tak musel část skladeb odehrát na vypůjčený nástroj. Kapela se ale ničím nenechala rozházet a s příjemným, místy i poměrně energickým projevem, odehrála připravené songy. Zajímavé kytarové riffy ( zvuk kytary se ale bohužel příliš nepovedl) se prolínaly s příjemným ženským zpěvem. Na konci vystoupení zazněla i vzpomínka na Tábor – píseň od Rebecci St. James. Déšť bohužel o něco zesílil a publikum pod pódiem tím pádem trochu prořídlo.

Slovenská Kerygma, která Run(a)way vystřídala, nabídla klidný a vyrovnaný projev. Tato původně bohoslovecká kapela koncertuje více než deset let. Zvuk už byl o poznání lepší  a i přes vydatný déšť se počet posluchačů nijak dramaticky nesnižoval. Jejich styl by se dal nazvat klasickým worship. Loni za něj dokonce získali cenu Aurel v kategorii gospel.

Poslední hodinka večerního programu patřila formaci Adorare, která sama sebe prezentuje jako scholu. Zvukově ale stojí na pomezí mezi klasickou scholou a kapelou s doprovodem sboru. Sborové vokály posunuly hudbu zase o kousek dál a příjemně doplnily paletu zvuků předchozích kapel. Adorare na Velehrad přivezli i svou desku s názvem Voláme k tobě a ze svých úspěchů se mohou pochlubit například prvním místem na festivalu schol s názvem Hradní tóny.

Adorare dohráli a pódium se bleskově připravilo na večerní modlitbu, kterou živě přenášela TV Noe. Půlhodinová modlitba s občasným doprovodem ProActivBandu – oficiálního bandu setkání – zakončila příjemný večer. Všichni se už můžeme těšit na hudební vrchol setkání – večerní koncert Tretího dňe a SOONICFLOOd.

Zobrazeno 1339×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio